Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tokmanni kohensi lukujaan loppuvuonna – liikevaihto ja asiakasmäärät kasvoivat

Halpakauppaketju Tokmannin myynti veti hyvin loppuvuonna. Vertailukelpoinen liikevoitto nousi 32 miljoonaan eli yli neljänneksellä verrattuna vuoden takaiseen. Liikevaihto kasvoi yli kuudella prosentilla.

Tokmanni ennakoi tälle vuodelle hyvää liikevaihdon kasvua, koska myymäläverkosto kasvaa. Konsernin kannattavuuden odotetaan myös paranevan viime vuodesta.

Toimitusjohtaja Mika Rautiaisen mukaan koko viime vuosi oli yhtiölle ennätyksellinen myynnin ja tuloksen puolesta.

– Veronpalautusten aikataulumuutos, talven viivästyminen valtaosassa Suomea ja Postin lakko hidastivat loppuvuoden myyntivauhtia. Onnistuimme kuitenkin tekemään ennätyksellisen myynnin ja tuloksen sekä viimeisellä neljänneksellä että koko vuonna, Rautiainen kiitteli tiedotteessa.

Rautiaisen mukaan Tokmanni sai viime vuonna vastuullisuustyönsä hyvään vauhtiin ja haluaa olla vastuullinen halpakauppa jatkossakin.

– Meille on tärkeää kunnioittaa ihmisoikeuksia Suomessa ja koko hankintaketjussamme, tietää mistä myymämme tuotteet ovat peräisin ja vähentää systemaattisesti Tokmannin ilmastovaikutuksia, Rautiainen sanoi.

Asiakasmäärä kasvoi koko vuoden aikana lähes seitsemän prosenttia, Tokmanni kertoo.

Yhtiö aikoo jakaa 0,62 euron osingon, kun viime vuonna jaettiin 0,50 euroa.