Amazon-miljardööri Jezz Bezos lahjoittaa ilmastonmuutoksen vastaiseen taisteluun 10 miljardia dollaria

Maailman rikkain mies Jeff Bezos perustaa ilmastorahaston, johon hän lahjoittaa 10 miljardia dollaria eli 9,2 miljardia euroa.

Verkkokauppa Amazonin perustaja ja toimitusjohtaja Bezosin omaisuuden arvoksi on arvioitu 130 miljardia dollaria eli noin 120 miljardia euroa. Hän kertoi rahastosta sosiaalisessa mediassa. Bezos kirjoitti Instagram-päivityksessään, että ilmastonmuutos on suurin uhka maapallolle.

– Haluan työskennellä muiden kanssa sen eteen, että voimme vahvistaa jo olemassa olevia keinoja ja etsiä uusia keinoja taistelussa ilmastonmuutoksen tuhoisia vaikutuksia vastaan, Bezos perusteli rahaston perustamista.

Bezosin mukaan rahastosta aletaan myöntää apurahoja jo kesällä muun muassa tutkijoille, aktivisteille ja kansalaisjärjestöille.

Amazon-johtaja sanoi syyskuussa, että yhtiö pyrkii olemaan hiilineutraali vuoteen 2040 mennessä. Amazonia on kritisoitu siitä, että sen kotiinkuljetuspakkauksista syntyy suuria määriä jätettä ja kuljetuksista puolestaan päästöjä.

New York Timesin mukaan Bezos säilyttäisi paikkansa maailman rikkaimpana miehenä, vaikka hän tekisi 10 miljardin dollarin lahjoituksen saman tien. Kärkipaikka säilyi myös sen jälkeen, kun hän kävi läpi maailman rahakkaimmaksi kutsutun avioeron viime vuonna.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka