Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

VR: Veturinkuljettajien ylityö- ja vuoronvaihtokielto voi vaikuttaa junaliikenteeseen

Veturinkuljettajien ylityö- ja vuoronvaihtokielto voi vaikuttaa junaliikenteeseen ja näkyä peruttuina junavuoroina lähi-, kauko-, ja tavaraliikenteessä, kertoo VR .

Veturinkuljettajia edustavan Rautatiealan Unioni RAUn lisäksi Raideammattilaiset JHL on julistanut rautatiealalle ylityö- ja vuoronvaihtokiellon maanantaista lähtien.

JHL kokoaan yhteen raideliikenteen työntekijät ja toimihenkilöt. Rautatiealan Unioni RAU edustaa veturinkuljettajien lisäksi liikenteenohjaajia. Liitot ovat erillisiä.

VR Groupissa ylityö- ja vuoronvaihtokielto koskee kaikkia kauko-, lähi- ja tavaraliikenteen veturinkuljettajia. VR kertoo yrittävänsä minimoida asiakasvaikutuksen.

RAUn asettama ylityö- ja vuoronvaihtokielto alkoi maanantaina. Kielto liittyy meneillään oleviin työehtosopimusneuvotteluihin, joita käydään Palvelualojen työnantajat Paltan ja RAUn välillä. Neuvottelut jatkuvat ensi viikolla. Palta neuvottelee myös JHL:n kanssa.

Ajantasaista liikennetilannetta voi seurata VR:n verkkosivuilta osoitteesta vr.fi/liikennetilanne.

RAUn puheenjohtaja Tero Palomäki sanoo tiedotteessa, että menossa ovat tes-neuvottelut, jollaisia ei ole ennen koettu. Hänen mukaansa henki neuvotteluissa on kohtuullisen hyvä, mutta tulosta ei tule.

– Työnantaja pyrkii hinnoittelemaan kilpailukykysopimuksen 24 tunnin poistamisen hinnan kohtuuttoman korkeaksi ja on hirttäytynyt johonkin ulkopuolisen tahon määrittelemään linjaan, joka ei ole rautatiemaailmasta, Palomäki sanoo.