Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaahari ei olisi antanut piikkimaton häiritä pakomatkaansa, mutta tyhjentyneet renkaat olivat eri mieltä

Rovaniemellä poliisi ajoi perjantai-iltana takaa verrattain itsepintaista henkilöautoilijaa. Poliisia paennut kuljettaja ei olisi antanut edes piikkimaton ja tyhjenneiden eturenkaiden pysäyttää pakoaan. Fysiikan lait eivät kuitenkaan olleet hänen puolellaan, ja auton vauhti hiljeni pian renkaiden puhkeamisen jälkeen. Kuljettaja joutui lopulta ohjaamaan auton tien laitaan bussipysäkille.

Lapin poliisilaitoksen tiedotteen mukaan pakomatka alkoi, kun poliisipartio oli yrittänyt pysäyttää tapauksen henkilöautoa liikennevalvonnassa Syväsenvaarassa iltakymmenen aikaan. Poliisin kytkettyä pysäytysvalot päälle lähti henkilöauto kiihdyttämään ärhäkkäästi ja pakeni pysäytysaatoksissa olleita poliiseja.

Poliisi lähti ajoneuvon perään pillit huutaen.

Pakeneva henkilöauto jatkoi matkaa Syväsenvaarasta Nivavaaraan ja sieltä Kuusamontielle kohti Kuusamoa. Oikaraisessa pakeneva ajoneuvo kääntyi Koskenkyläntielle.

Koskenkyläntiellä pakenija tuli viimein kasvotusten pakomatkan päättäneen piikkimaton kanssa.

Amfetamiinia ja hurjia nopeuksia

Poliisia paennutta henkilöautoa kuljetti 30-vuotias mies, jolla ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta. Hän puhalsi seulonta-alkometriin nollat, mutta huumepikatesti antoi positiivisen tuloksen amfetamiinille.

Poliisi otti miehen kiinni, ja hänet toimitettiin verikokeen jälkeen poliisivankilaan. Autossa oli kuljettajan lisäksi kaksi matkustajaa.

Auto kaahasi poliisin mukaan koko pakomatkan ajan huomattavaa ylinopeutta sekä taajama-alueella että tieosuudella, jossa oli kahdeksankympin nopeusrajoitus. Tapausta tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, rattijuopumuksena, huumausaineen käyttörikoksena sekä kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.