Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HS-gallup: Suurin osa suomalaisista suhtautuu Marinin hallituksen työhön vähintään neutraalisti

Kaksi kolmesta suomalaisesta suhtautuu pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallitukseen vähintään neutraalisti, käy ilmi Helsingin Sanomien teettämästä kyselystä.

41 prosenttia vastaajista arvioi Marinin hallituksen onnistuneen työssään, ja 25 prosenttia suhtautuu työhön neutraalisti. Lehden haastatteleman Turun yliopiston eduskuntatutkimuksen keskuksen johtajan Markku Jokisipilän mukaan hallituksen suosio on poikkeuksellisen korkea.

Kyselyn toteuttaneen Kantar TNS:n tutkimusjohtaja Sakari Nurmela sanoo, että Marinin hallitus on osapuilleen kaksi kertaa suositumpi kuin Antti Rinteen (sd.) hallitus sen loppuaikoina.

Helsingin Sanomien mukaan Marinin hallituksen työtä onnistuneena pitävien prosenttiluku on pienempi kuin viimeviikkoisessa Lännen Median kyselyssä, jossa 64 prosenttia kertoi olevansa tyytyväisiä hallitukseen. Arvioiden mukaan ero johtuu siitä, että Lännen Median teettämässä kyselyssä ei ollut neutraalia vaihtoehtoa.

Kyselyyn vastasi internetpaneelissa 21.–26. helmikuuta 1 178 ihmistä. Virhemarginaali on noin 2,8 prosenttiyksikköä suuntaansa.