Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Useita junavuoroja myöhästyy ja jää kokonaan ajamatta

Useita kaukojunia on myöhässä teknisten vikojen vuoksi, tiedottaa VR .

Intercity 4 Joensuusta Helsinkiin kello 06.10 on myöhässä ja jää arviolta noin kaksi tuntia aikataulusta jälkeen junan teknisen vian vuoksi. Juna odottaa uutta veturia Puhoksella, VR:n viestinnästä kerrotaan STT:lle.

Helsingistä Kuopioon kello 05.57 lähtenyt Intercity 61 on myöhässä noin 50 minuuttia. Junan veturi jouduttiin vaihtamaan teknisen vian vuoksi, ja se on päässyt jatkamaan matkaansa.

Lisäksi Helsingistä Pietariin suuntautuva Allegro 782 kello 06.20 oli myöhässä noin 75 minuuttia. Junan matkustajat vaihtoivat Mäntsälässä uuteen junaan.

VR:n mukaan on kyseessä ei ole laajaa yleistä häiriötä vaan yksittäisiä teknisiä vikoja.

Ylityö- ja vuoronvaihtokielto sotkee aamupäivän junaliikennettä

Kuusi junavuoroa Hangon ja Karjaan välillä korvataan linja-autoilla rautatieläisten ylityö- ja vuoronvaihtokiellon takia. Kello 14.39 Karjaalta Hankoon lähtevä junavuoro ajetaan normaalisti, kuten muut loppupäivän vuorot samalla välillä.

Lisäksi tiistaiaamulta on peruttu useita pääkaupunkiseudun lähiliikenteen junia kiellon vuoksi.

Rautatiealan Unioni RAUn sekä Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:n ylityö- ja vuoronvaihtokielto koskee niiden työehtosopimuksen piirissä olevia jäseniä. Ylityö- ja vuoronvaihtokielto liittyy meneillään oleviin työehtosopimusneuvotteluihin.

VR kertoo, että yhtiö pyrkii minimoimaan kiellon vaikutuksen asiakkaisiin, mutta se voi näkyä peruttuina junavuoroina lähi-, kauko- ja tavaraliikenteessä.

---

Korjattu aiempaa uutista klo 10.45: Junavuoroja korvattiin busseilla Hangon ja Karjaan välillä, ei Hangon ja Karjalan välillä.