Warren saattaa jättää presidenttiehdokaskisan kesken, kertovat yhdysvaltalaismediat

Warrenin esivaalitulokset ovat olleet pettymys. AFP / LEHTIKUVA
STT

STT

Yhdysvalloissa demokraattien presidenttiehdokkaaksi pyrkivä senaattori Elizabeth Warren pohtii jatkoaan kisassa, kertoo muun muassa New York Times. Puolueen vasenta laitaa edustava Warren ei pärjännyt supertiistaina kuten oli toivonut, ja hänen mahdollisuutensa päätyä ehdokkaaksi ovat medioiden mukaan lähes olemattomat.

Lehden mukaan Warrenin kampanjapäällikkö Roger Lau kirjoitti keskiviikkoaamuna paikallista aikaa sähköpostin, jossa hän kertoi kampanjan henkilöstölle, että Warren pohti vaihtoehtojaan.

Washington Post kirjoittaa, että Warrenin ja kisassa pärjänneen senaattori Bernie Sandersin liittolaiset pohtisivat, miten kampanjat voisivat liittyä yhteen. Sandersin väen toiveissa on, että Warren tukisi vermontilaista senaattoria, jos hän päättää jättäytyä pois kamppailusta.

Ehdokkuudesta ovat jo luopuneet muun muassa pormestari Pete Buttigieg, senaattori Amy Klobuchar ja viimeisimpänä miljardööri Michael Bloomberg.

Warren jäi Sandersin ja Bidenin taakse

Supertiistai oli ex-varapresidentti Joe Bidenin menestyskulkue, sillä hän voitti 14 osavaltiosta kymmenessä. Sanders voitti kolmessa. Kalifornian osavaltion lopullista tulosta vielä odotetaan.

Warren jäi molempien taakse kaikissa osavaltioissa, myös kotonaan Massachussettsissa.

Sandersia keskustalaisempi Biden onnistui voittamaan tiistain esivaalit useassa osavaltiossa, joissa hän ei etukäteen ollut ennakkosuosikki.

Yhdysvaltain koilliskulman Maine on yksi niistä osavaltioista, joissa Sanders oli vielä muutama päivä sitten selkeä ennakkosuosikki. Bidenin vahva tulos supertiistaina on nostanut hänet Sandersin ohi presidenttiehdokaskisan kärkipaikalle.

– Tätä on yhdysvaltalaisessa mediassa tulkittu poliittisen historian suurimmaksi yllätykseksi. Se, että Biden sai noin monta yllättävää osavaltiota, kertoo ennen kaikkea, että mielipidemittaukset menivät taas kerran täysin pieleen, arvioi STT:lle Pohjois-Amerikan tutkimuksen professori Benita Heiskanen Turun yliopistosta keskiviikkona.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka