Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Teollisuustuotanto pieneni tammikuussa

Kausitasoitettu teollisuustuotanto väheni tammikuussa 0,8 prosenttia verrattuna joulukuuhun, kertoo Tilastokeskus. Työpäiväkorjattu tuotanto jäi 1,8 prosenttia pienemmäksi kuin vuoden 2019 tammikuussa.

Tuotanto laski kaikilla toimialoilla paitsi elintarviketeollisuudessa ja kemianteollisuudessa. Tuotanto laski eniten sähkö- ja elektroniikkateollisuudessa, 11,3 prosenttia verrattuna joulukuuhun. Metsäteollisuudessa laskua oli 2,6 prosenttia.

Myös teollisuuden uusien tilausten arvo laski tammikuussa 1,6 prosenttia pienemmäksi kuin vuotta aiemmin. Kemianteollisuus oli ainoa toimiala, jolla tilausten arvo kasvoi ja oli 8,7 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin.

Metalliteollisuudessa laskua kertyi 0,7 prosenttia, mutta paperin sekä paperi- ja kartonkituotteiden valmistuksessa peräti 9,4 prosenttia. Tilausmäärissä on tyypillisesti suuria heilahteluja kuukausien välillä, sillä suuria tilauksia ei jaeta pidemmälle ajanjaksolle.