Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäjän parlamentin ylähuone näytti vihreää valoa perustuslakiuudistukselle

Venäjän parlamentin ylähuone liittoneuvosto on hyväksynyt esityksen maan perustuslakiin tehtävistä muutoksista. Aiemmin päivällä parlamentin alahuone duuma hyväksyi muutoksen kolmannessa ja viimeisessä käsittelyssä. Kansanedustajista 383 äänesti esitysten puolesta ja 43 pidättäytyi äänestämästä. Kukaan ei äänestänyt vastaan.

Perustuslakipakettiin hyväksyttiin eilen muutos, joka mahdollistaa presidentti Vladimir Putinin asettumisen ehdolle myös seuraavissa, vuoden 2024 presidentinvaaleissa. Ehdotuksen mukaan presidentin virkakausien rajoitus enimmillään kahteen ei koske virkaa perustuslakia muutettaessa hoitanutta henkilöä.

Putin ei ole vielä kertonut, aikoo hän pyrkiä viidennelle presidenttikaudelle.

Muita muutoksia perustuslakiin ovat muun muassa maininta venäläisten uskosta Jumalaan sekä avioliitosta vain miehen ja naisen välisenä instituutiona. Lisäksi perustuslaissa mainitaan eläkkeiden indeksitarkistuksista ja minimipalkasta. Muutosehdotuksissa todetaan myös Venäjän lain määräysten menevän kansainvälisten säädösten edelle.