Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskunnassa annettiin koronan torjumiseksi uusia kieltoja koskien matkoja, kokouksia ja vieraita

Eduskunnassa on laajennettu koronaviruksen torjuntaan liittyviä varotoimia. Esimerkiksi vain valtiopäivätyöskentelyn kannalta välttämättömät kotimaan ja ulkomaan matkat saa tehdä, linjaa puhemiesneuvosto.

Lisäksi kokouksia ja seminaareja, joihin osallistuu ulkopuolisia henkilöitä, ei toistaiseksi järjestetä eduskunnassa. Poikkeuksena on viikonloppuna järjestettävät puolue-elinten kokoukset ja Pohjoismaiden neuvoston teemaistunto, tiedotteessa kerrotaan.

Henkilökohtaisia vieraita voi ottaa vastaan enintään viisi kappaletta työtehtäviin liittyen, ei tutustumiskäynneille.

– Kaikessa pyritään turvaamaan, että eduskunnan perustoiminnot voisivat jatkua ja vapaaehtoisempi toiminta voisi olla vähän aikaa paussilla, sanoi puhemies Matti Vanhanen (kesk.) STT:lle.

Viikko sitten eduskunnan sulkemista vierailta ei vielä pidetty perusteltuna.

"Rajauksia ryhmiin on varmasti tulossa"

Vanhasen mukaan useimmissa poliittisissa ryhmissä harkitaan parhaillaan, millaisia kenttätilaisuuskierroksia nyt järjestetään ja missä määrin kutsutaan vieraita eduskuntaan.

– Rajauksia ryhmiin on varmasti tulossa. Riskiskenaario on, että kokonainen poliittinen ryhmä laitettaisiin karanteeniin, millä olisi oikeasti poliittisia seurauksia, hän sanoi.

Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmä kertoi keskiviikkona peruvansa tapaamisia ulkopuolisten tahojen kanssa ja rajaavansa vieraiden vastaanottoa eduskunnassa. Myös viikoittaisten ryhmäkokousten osallistujamäärää rajoitetaan.

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) kertoi Twitterissä , että hän on ollut flunssassa kotona tiistaista lähtien. Hän ei osallistu myöskään torstaina kyselytunnille.

Jo tiistaina ilmoitettiin muun muassa, että opastetut vierailut eduskunnassa lopetetaan torstaista lähtien koronatilanteen takia. Myöskään eduskunnan kansalaisinfossa ei järjestetä yleisötilaisuuksia.