Hallituksella ylimääräinen koronakokous, mahdollisista päätöksistä kerrotaan klo 16

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) mukaan hallitus ei käsittele maanantaina valmiuslakia, mutta sen käyttöönottoon varaudutaan. Heikki Saukkomaa / LEHTIKUVA
STT

STT

Hallitus neuvottelee tänään koronavirustilanteesta ja järjestää ylimääräisen valtioneuvoston istunnon. Istunnon jälkeen järjestetään hallituksen tiedotustilaisuus kello 16. Tiedotustilaisuuden alku on siirtynyt, sillä aikaisemmin sen piti alkaa kello 14.

Hallituksen johtoviisikko kokousti asiasta jo eilen.

Tiedotustilaisuudessa ovat paikalla pääministeri Sanna Marin (sd.), valtiovarainministeri Katri Kulmuni (kesk.), sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen (vas.), perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) ja opetusministeri Li Andersson (vas.). Lisäksi mukana ovat sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kirsi Varhila, opetus- ja kulttuuriministeriön kansliapäällikkö Anita Lehikoinen sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen johtaja Mika Salminen.

Tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen (kesk.) kirjoitti lauantaina Twitterissä , että hallitus kokoontuu maanantaina päättämään lisätoimista koronaviruksen hidastamiseksi ja ihmisten suojelemiseksi.

– Silloin päivitetään myös linjaukset päiväkotien, koulujen ja oppilaitosten sekä korkeakoulujen osalta, hän kirjoitti.

Marin on aikaisemmin sanonut, että hallitus ei tänään käsittele valmiuslakia, mutta sen käyttöönottoon varaudutaan. Hän on kertonut käynnistäneensä valmiuslain käyttöönottoasetuksen valmistelun, jotta asetus voidaan tarpeen tullen antaa nopeasti.

Kommentoi

Mainos: Länsi-Savo

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka