Suomi aloittaa valmistelut rajojen sulkemiseksi, valmiuslaki otetaan käyttöön, lähiopetus kouluissa keskeytetään

Suomi aloittaa valmistelun rajojen sulkemiseksi pikaisella aikataululla. Suomen kansalaisille suositellaan välitöntä paluuta Suomeen. Tavaraliikenne jatkuu.

Hallitus on päättänyt rajoittaa julkiset kokoontumiset kymmeneen henkilöön. Tarpeetonta oleskelua yleisillä paikoilla suositellaan välttämään.

Hallitus velvoittaa yli 70-vuotiaita pysymään erillään kontakteista muiden ihmisten kanssa mahdollisuuksien mukaan. Linjaus ei koske valtiojohtoa, kansanedustajia ja kunnallisia luottamushenkilöitä.

Hallitus on päättänyt keskeyttää lähiopetuksen oppilaitoksissa kouluista korkeakouluihin keskiviikosta alkaen. Päiväkodit pysyvät toiminnassa, jotta kriittisillä aloilla työskentelevien vanhempien työssäkäynti turvataan.

Vierailut vanhusten ja muiden riskiryhmien asumispalveluyksiköissä kielletään. Samoin kielletään ulkopuolisten vierailut hoitolaitoksissa, terveydenhuollon yksiköissä ja sairaaloissa.

Valtio sulkee valtion ja kuntien museot, teatterit, kirjastot sekä urheilu-, nuoriso-, järjestö-, harrastus- ja kerhotilat. Yksityisen ja kolmannen sektorin sekä uskonnollisten yhteisöjen suositellaan toimivan samoin.

Valtioneuvosto on presidentin kanssa todennut poikkeusolot. Valmiuslaki otetaan käyttöön. Valtioneuvosto käsittelee tiistain istunnossaan valmiuslain käyttöönottoasetuksen ja soveltamisasetukset.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka