Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lapin hiihtokeskukset sulkevat oviaan koronapandemian takia

Suuret hiihtokeskukset Lapissa sulkeutuvat vapaaehtoisesti koronaviruspandemian vuoksi. Sulkeutumisesta ilmoittivat perjantaina esimerkiksi Ylläksen, Pyhän ja Levin keskusten taustalla olevat yhtiöt.

North European Invest , joka on Lapland Hotelsin , Lapland Safariksen , Lapland Ski Resortsin ja Ylläs-Skin emoyhtiö, on päättänyt sulkea kaikki toimintonsa viimeistään ensi viikon lauantaina. Yhtiön mukaan iso osa kohteista sulkee ovensa jo aiemmin nopeutetussa aikataulussa.

Sulkeminen koskee Lapin ja Etelä-Suomen hotelleja, ravintoloita, ohjelmapalveluita sekä hiihtokeskuksia Ylläksellä, Oloksella, Pallaksella, Luostolla ja Ounasvaaralla. Hiihtokeskusten viimeinen aukiolopäivä on ensi viikon perjantaina.

Myös Levi Ski Resort sulkee laskettelurinteensä ja muut toimintonsa Kittilässä ensi perjantaina 27.3.

– Toimenpiteellä halutaan ehkäistä koronaviruksen leviäminen. Päätös on tehty työntekijöidemme, asiakkaidemme ja yhteisömme hyvinvoinnin turvaamiseksi, yhtiön toimitusjohtaja Jouni Palosaari sanoo tiedotteessa.

Levi Ski Resort kertoo, että ennakkoon ostetut hissiliput, vuokravälineet ja hiihtokoulut voidaan hyvittää asiakkaille täysimääräisesti. North European Invest kertoo, että sen alaiset yhtiöt ottavat yhteyttä varauksia tehneisiin asiakkaisiin.

Pyhän ja Rukan keskukset sulkeutuvat puolestaan ensi viikon lauantaina (28.3.), kertoo keskusten taustalta löytyvien Rukakeskuksen ja Pyhätunturin toimitusjohtaja Ville Aho tiedotteessa.

Kaksi tartuntaketjua hiihtokeskuksista

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) kertoi perjantaina sosiaali- ja terveysministeriön tiedotustilaisuudessa, että Lapista palaavilla kotimaan matkailijoilla on todettu kaksi tartuntaketjua, joissa altistuminen on tapahtunut hiihtokeskuksissa.

Kiuru totesi, että jos valtiojohdon sääntöihin ja suosituksiin väkijoukkojen välttämisestä ei sitouduta, keinovalikoimaa joudutaan pohtimaan. Hän muistutti, että liikkumisrajoituksetkin ovat mukana keinovalikoimassa.

STT kertoi torstaina, että aluehallintovirastot eivät ole toistaiseksi rajoittamassa hiihtokeskusten toimintaa, vaikka niissä on nyt runsaasti asiakkaita. Hallitus on rajoittanut julkiset kokoontumiset kymmeneen henkilöön ja suositellut välttämään tarpeetonta oleilua yleisillä paikoilla. Etelä-Suomen aluehallintoviraston mukaan tämä ei kuitenkaan koske laskettelurinteitä.