Mielipide | Oikea tieto on pahan vihollinen

, nykyajan hyvätiedon ja pahatiedon puu, kantaa kahdenlaisia hedelmiä, vaatimattoman näköisiä sekä suuria ja maukkaina syömään kutsuvia.

Hyvätiedon hedelmät ovat maultaankin vähän tylsiä. Niinhän se on hyvätietokin, ei se juurikaan säväytä.

Pahatiedon hedelmät houkuttelevat tuoksullaankin puraisemaan. Mutta jos puraiset, kuoren alle siemenkodan tuntumaan piiloutunut pahatiedon käärme luikertelee ulos. Se leviää hetkessä kautta somemaailman.

Mutta mikä on nykyajan pahatieto? Ensimmäisenä tulee mieleen ehkä vaarallisimpana tahallinen suurella ammattitaidolla tehty harhatiedon levittäminen ja siihen liittyvät parjaus- ja mustamaalauskampanjat. Pahatieto myös hekumoi levittäessään ilkeyksiä, nimettömänä tietysti, toisista ihmisistä.

Paras lääke pahatiedon torjuntaan on omien aivojen käyttäminen ja ihan oikean tiedon kaivaminen muistilokeroista. Tiedossa on tietysti kysymys tutkimukseen perustuvasta tiedosta. Tällainen tieto ei ole tykkäämiskysymys. Oikea tieto on oikea, vaikka sitä kuinka inhoasi.

Elämme aikaa, jona tuomiopäivän kello on lähempänä puoltayötä, maailmanloppua, kuin koskaan olemassaolonsa aikana.

Kiitos kellon viisarin liikahduksesta kuuluu etenkin erään meitä lähellä olevan valtion herralle hänen pyrkiessään laajentamaan reviiriään.

Ihan siltä varalta, että Tellustamme ei ydinaseilla pamauteta jollekin toiselle linnunradalle, meidänkin kannattaa tiedostaa omat juuremme ja oma historiamme sellaisena kuin se on aidon tutkimuksen ei luulottelun valossa.

Juuri tässä on nimittäin pahatiedolla halu disinformaatiolla horjuttaa sieluja puolelleen ja kylvää hajaannusta. Vain oikea tieto ja usko itseen antaa varmuuden viestiä ulkopuolisille, että pysykäähän tontillanne älkääkä isotelko.

Siltä varalta, ettei tämä oikein aukeaisi, niin tarkoitan oikean tiedon vastakohtana suomettumisen ajan melko erikoisia historiatulkintoja.

Ei se oikea tieto muuten hukkaan mene, vaikka kellon viisareita siirrettäisiinkin taaksepäin. Kuka sen voi niin varmaksi sanoa, ettei kaukaisessa tulevaisuudessa missään olosuhteissa kompassiin pyrittäisi kääntämään rähmälläänolon koordinaatteja.

Jorma Huttunen

Mikkeli

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka