Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Vastaus Erkki Tuomiojalle

Vastauksena Erkki Tuomiojan vastauskirjoitukseen:

Hyvä Erkki Tuomioja,

Nyt on todellakin peiliin katsomisen paikka. Te olette uranne aikana vastustanut liki kaikkea Suomen yritystä liittyä johonkin merkittävään yhteyteen, EEC-vapaakauppasopimus yhtenä esimerkkinä (Zavidovo-vuotoineen) vuonna 1972, erityisesti olette ollut jatkuvasti Natoon liittymistä vastaan.

Ruotsi peesaa Suomea, kerran niinkin päin.

Ukrainan konflikti kaikkine kauheuksineen sai Suomen kansalaiset sivuuttamaan kaikkinaiset Nato-optio höpötykset ja muut tarjotut sekavat vaihtoehdot ja päättäjien oli käännettävä kelkkansa kansan tahdon mukaiseksi, hankkeelle löytyi oikea johtaja. Tässä sitä ollaan Ruotsin kanssa samassa junassa; Hakemukset yhtä aikaa sisään, Ruotsi peesaa Suomea, kerran niinkin päin.

Jälkipyykkiä tullaan varmasti pesemään, miksei aiemmin liitytty, on turha vedota silloisiin kannatuslukuihin, suomalaiset ovat kuuliainen kansa, se seuraa ja tottelee johtajiaan, jos saa oikeaa tietoa ja sitä taiten johdetaan. Mennyt on mennyttä, edessä on vaivalloinen tie, joka toivottavasti johtaa hyvään lopputulokseen; vaan ette kai te tosissanne ajatellut puolustusliittoa Ruotsin kanssa Naton sijaan, Ruotsin tietämättä? Se maa, sillä armeijalla!

Muuten maapetos sota-aikana on raskas rikos, josta seurasi yleensä kovin mahdollinen rangaistus. Se, että siltä välttyy, ei pienennä rikoksen laatua. Rikoksesta johtuvaa leimaa saa kantaa omallatunnollaan lopun elämäänsä.

Marja-Leena Ranta

Kirjoittaja on mäntyharjulainen.