Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Raamattu on hienoin teos

Länsi-Savossa lääkäri Hannu Hurri kertoo Mielipide-palstalla Jumalan rakkauskirjasta ihmisille, Raamatusta. Pyhä Raamattu on monen vihkiparin kirjahyllyssä, pölyyntymässäkö? 32 vuotta sitten pastori Keijo Pusa Kuusankoskelta vihki minut Kouvolan Sarkolan Seurakuntatalolla avioliittoon aviomieheni kanssa. Tuo Kirja on ollut kartta, kompassi ja käyttöohje elämän virroissa, kanavissa ja kanaaleissa purjehtiessamme. On ollut lapsettomuustutkimuksia, naisten tauteja, itkuja, iloa kummilasten onnistumisista.

On tarvittu satukirjoja ymmärtää elämän Mörkyleitten ja juoruavien läheisten pahansuopaa, ja ilkeilyä ja perättömiä puheita suodattamaan.

Kuka meistä teki syntiä, että emme saa omaa lasta missään olo- ja ilmenemismuodossa? Entä palkkatyö? Onko minun osani tehdä koko elämäntyö denarilla?

Raamattu on hienoin teos maan päällä, tämä kokoelma kirjallisuuden helmiä sisältää upeaa runoutta Laulujen laulun eli Korkean veisun sivuilla, sananlaskuja, elämän viisautta ilman viisastelua. Ja paljon muuta, evankeliumin kirjoittanut Luukas oli lääkäri, joka teki havaintoja ammatillisesti omasta näkökulmastaan.

Vaikka Raamattu olisi pelkkä satukirja, löytyy sen sivuilta opettavaisia kertomuksia: miten kolikon kadottanut nainen löysi tärkeän osan juhla-asuunsa, miten Paimen löytää kadonneen lampaan, laupias samarialainen auttaa hätään joutunutta. Millaista satua sinä tänään seuraat?

Raili Sistonen

Kirjoittaja on pyhäkoulun opettaja Juvalta.