Vaiha avaa uuden ravintolan Mikkelin kaupungin virastotaloon – "Pikkutorille suunnitellaan myös ennennäkemättömiä tapahtumia"

Mikkelin kaupungin palvelujohtaja Linda Asikainen iloitsee, että kaupunki sai paikallisen toimijan pyörittämään ravintolaa.

Mikkelin rautatieasemalta tuttu Vaiha avaa uuden ravintolan Mikkelin kaupungin virastotalon tiloihin. Uusi ravintola, kahvila ja deli palvelee helmikuusta alkaen.

Vaihan yrittäjä Teemu Kaijanen haluaa tehdä uudesta ravintolasta keskeisen ja viihtyisän kohtaamispaikan niin paikallisille kuin matkailijoillekin.

– Haluamme olla kaikkien kaupunkilaisten ravintola, ja pikkutorille suunnitellaan myös ennennäkemättömiä tapahtumia yhdessä muiden paikallisten pienyrittäjien kanssa, hän kertoo tiedotteessa.

Kaijanen kuvailee uutta ravintolaa olohuoneeksi, jonne voi tulla viihtymään ja nauttimaan hyvästä ruuasta aamusta alkaen. Tarjolla on päivittäin vaihtuvia tuoreita salaatteja, keittolounas sekä kaksi lämmintä pääruokavaihtoehtoa. Valikoima koostuu Vaihan artesaanileipomotuotteista ja paikallisten leipomojen leivonnaisista, ruokaisista leivistä sekä salaattiannoksista.

– Suosimme paikallisten pientuottajien tuotteita, Kaijanen sanoo.

Perinteisen suomalaisen kahvin lisäksi tarjolla on erikoiskahveja sekä kattava valikoima erilaisia teemakuja.

Mikkelin kaupungilla oli avoin tarjouskilpailu virastotalon ravintolasta, ja Vaiha valittiin parhaalla idealla ja hakemuksella. Mikkelin kaupungin palvelujohtaja Linda Asikainen kertoo, että kaupunki on tyytyväinen saadessaan paikallisen toimijan pyörittämään ravintolaa.

– On hienoa, että paikallinen yrittäjä on innokas kehittämään ravintolatoimintaa ja tarjoamaan monipuolisena toimijana palveluja niin kaupungin henkilöstölle, paikallisille kuin matkailijoillekin. Odotamme Vaihan kanssa menestyksekästä yhteistyötä, hän sanoo tiedotteessa.

Vaihalla on Mikkelissä kaksi ravintolaa, rautatieaseman Vaiha Asema ja Jääkärinkadun virastotalossa toimiva Vaiha Savo.

Viisivuotisen toimintansa aikana Vaiha Oy on kasvanut tasaisesti. Liikevaihto kasvoi 20 prosenttia vuonna 2020, ja meneillään oleva tilikausi tulee olemaan positiivinen, kertoo yrittäjä Teemu Kaijanen.

– Uuden ravintolan myötä voimme myös työllistää lisää paikallisia ravintola-alan osaajia, hän sanoo.

Mainos: Länsi-Savo

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka