Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keskolta positiivinen tulosvaroitus koko vuodelle – kurssi ampaisi nousuun Helsingin pörssissä

Päivittäistavarakauppa Kesko antaa positiivisen tulosvaroituksen koko vuoden liikevoitosta. Yhtiö nostaa aiempaa tulosohjeistusta koko vuoden jatkuvien toimintojen vertailukelpoisesta liikevoitosta 430–510 miljoonaan euroon. Aiempi arvio oli 400–450 miljoonaa euroa.

Ilmoituksen myötä yhtiö oli perjantaiaamupäivän suurimpia nousijoita Helsingin pörssissä. Sekä äänivaltaisempi A-osake että vaihdetumpi B-osake olivat kirineet noin kolme prosenttia, kun perjantain kauppaa oli käyty vajaa tunti.

Yhtiö kertoo, että tulosohjeistusta nostaa liikevaihdon ennakoitua parempi kehitys rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä päivittäistavarakaupassa. Konsernin mukaan päivittäistavarakaupassa kaikkien ketjujen vähittäismyynti on kompensoinut foodservice-liiketoiminnan myynnin laskun. Myös autokaupassa liikevaihto on laskenut selvästi.

Keskon mukaan koronaepidemian vaikutusta talouteen vaikea ennustaa

Keskon mukaan tulosohjeistuksen vertailukelpoisen liikevoiton vaihteluväli pysyy suurena, koska koronaepidemian kehittymistä ja sen vaikutusta talouteen on vaikea ennustaa, vaikka tilanne on parantunut konsernin toimintamaissa.

Lisäksi yhtiö kertoo alustavien tietojen pohjalta, että sen vertailukelpoinen liikevoitto toisella vuosineljänneksellä olisi paranemassa viime vuodesta. Yhtiö arvioi, että sen vertailukelpoinen liikevoitto huhti–kesäkuussa olisi noin 155 miljoonaa. Vuosi sitten vastaavana ajankohtana liikevoitto oli 122,5 miljoonaa. Liikevaihdoksi konserni arvioi 2 815 miljoonaa euroa, kun se oli vuotta aiemmin 2 781 miljoonaa euroa.

Kesko julkistaa puolivuosikatsauksensa 23. heinäkuuta.