Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tokmanni tarjoaa jopa 1 000 euron kuukausibonuksen työntekijöilleen: "Suomen kieltä on osattava"

Halpakauppaketju Tokmanni palkkaa tänä syksynä yli 50 varastotyöntekijää hallinto- ja logistiikkakeskukseensa Mäntsälässä. Tarjolla on myös mahdollisuus ammatilliseen koulutukseen ja kielitaidon kartuttamiseen työn ohessa.

– Suuren varastomme työturvallisuuden varmistamiseksi suomen kieltä on osattava vähintään välttävästi ennen töiden aloitusta. Käytännössä työntekijän on kyettävä ymmärtämään perehdyttäjän puhetta, lukemaan suomeksi kirjoitettuja lyhyitä ohjeita ja puhumaan suomen kieltä perustasolla, Tokmannin henkilöstöstä ja vastuullisuudesta vastaava johtaja Sirpa Huuskonen kertoo.

Tokmanni kertoo tiedotteessaan myös varaston tuotantolisästä. Kuukausipalkan päälle maksettavan lisän suuruus riippuu tiedotteen mukaan "henkilökohtaisesta tuottavuudesta, varaston yleisestä siisteydestä sekä varaston toimitusvarmuudesta."

– Ahkerimmat työntekijät voivat tienata jopa 500–1000 euroa kuukaudessa työehtosopimukseen pohjaavan kuukausipalkan päälle, Huuskonen sanoo.